top of page

Družinska hiša Pšenička

Družinska hiša Pšenička predstavlja prvi in hkrati referenčni projekt podjetja Rastera. Hišo sva v celoti zasnovala in jo v režiji lastnega podjetja (Rastera), gradiva zakonca Drakslar - Kastelic. Pšenička bo nudila udobje in zavetje naši štiričlanski družini, vanjo pa se predvidoma selimo v letošnjem (2017) letu. začetek gradnje sega v leto 2013 in se odvija počasi in premišljeno. Počasi tudi predvsem zaradi tega, ker za podjetje Rastera ta projekt ne predstavlja direktnega finančnega profita, zato se vzporedno intenzivneje posvečamo drugim komercialnim prjektom na področju restavratorstva in naravne gradnje.

Pšenička temelji na pasovnih temeljih z betonsko temeljno ploščo, pod katero ni kleti, saj je le-ta predvidena ločeno in prekrita z zemljo in zelenico. Med leseni skelet so čvrsto vgrajene pšenično slamnate stene iz trdno stisnjenih kock. Na te stene smo strojno nanesli ilovnate omete izdelane iz lokalne ilovice. Na zunanje površine je trenutno nanešen grobi apneni omet, ki še čaka da ga prekrijemo s finim, pravtako apnenim ometom. Apnene omete

izdelujemo iz kakovosnega žganega apna, katerega gasimo na licu mesta. Samega gašenja danes ne vidimo več pri skoraj vsaki hiši, kot včasih. Prav zaradi tega naše stranke pokažejo navdušenje ob prisovovanju pri takem dogodku.


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page